Ki fizeti a gyerektartást?

Gyerektartás fizetése

A házasságok vagy élettársi kapcsolatok felbomlása nem befolyásolhatja az addig közösen nevelt gyermekek ellátását. Általában annak a félnek kötelező a gyerektartás fizetése, amelyiknek nem él a háztartásában a gyermek vagy annak, amelyiknek a háztartásában él, de a tartásáról nem gondoskodik.

A magyar törvények jogszabályokban határozzák meg a tartásdíj jellegét, rendszerességét, kvantumát. Mivel számos kényes és bonyolult kérdést vet fel, éppen ezért, ebben a témában meglehetősen jól kidolgozott törvényeket fektettek le. A gyerektartás helyes rendezése létfontosságú az eltartott kiskorúnak és a szülőnek is, aki a neveléséről gondoskodik.

Vannak olyan családok, ahol a házastársak egyedül meg tudnak egyezni abban, hogy ki fizeti majd a gyerektartást, mekkora lesz ennek az összege és milyen rendszerességgel lesz utalva. Ha Ön azok közé tartozik, akiknek nem sikerült rendezniük a partnerükkel ezt a kérdést, jobb, ha minél előbb ügyvédhez fordul. A vidakovics.hu honlapon keresztül fel is veheti a kapcsolatot a Vidákovics & Partners ügyvédeivel.