Minden évben el kell végezni a szántást

Szántás

A jelenlegi trendek úgy tartják, hogy a talajforgatás minden növénytermesztés alapja. Bár léteznek már olyan technológiák is, amiknél a szántás szóba sem kerülhet, az ország mezőgazdasági területinek jelentős részén mégis ez a megszokott. Minden ősszel vagy kora tavasszal, mielőtt megkezdődne a vetési időszak, a földet alaposan át szokták mozgatni, hogy annak szerkezete alkalmassá váljon a növények gyökérzetének befogadására.

A szántás rendszerint hatalmas munkagépekkel történik, amelyek gyorsan elvégzik a rájuk bízott munkát. Régen a kisebb gazdaságokba még az állati erőt használták ki, de ez ma már nem volna elég, hiszen óriási területekről beszélünk, amelyek minden évben igénylik a beavatkozást.

Ha valamiért a birtokunkon nem oldható meg saját eszközökkel a szántás, akkor bátran kiadhatjuk azt bérmunkába is. Természetesen, ha így teszünk, akkor csakis hozzáértő mesteremberekre bízzuk! A részletek megismerése érdekében, irány a gigafarm.hu oldal! Ha már úgysem nélkülözhető a szántás, akkor történjen az profi módon!