A datolyaszilva itthon is megterem

Szponzorált tartalom

Datolyaszilva

Bizonyos, nálunk még egzotikusnak tartott gyümölcsök lassan, de biztosan a magyar kertekben is gyökeret vernek. A datolyaszilva Magyarországon még nem annyira elterjedt gyümölcstermő fa, pedig kis törődéssel nálunk is fantasztikus termést képes hozni.

Ezt a gyümölcsöt javarészt a bevásárlóközpontok polcairól ismerjük, azonban idővel már valószínűleg a hazai őstermelőktől is megvásárolhatjuk. A más néven kakiszilva gyönyörű lombozattal és igazi vitaminbombának számító terméssel hódítja meg a kertészkedőket. A datolyaszilva fiatalabb korábban enyhén fagyérzékeny, de ha szélvédett déli fekvésű helyet kap, és az első években a tövét betakarják, teljesen biztonságban tartható.

Vízigényes növény, valamint a talaj szerkezete és tápanyagtartalma sem mindegy az esetében, viszont a kellő gondoskodással és figyelemmel egy akár ötméteres, rendkívül bő termésű fa nevelhető ki. A datolyaszilva fa a törődést októberben hálálja meg a 8-10 centiméteres, gömbölyű, narancssárga, a sárgabarackra emlékeztető ízű gyümölcsével.