Bizonyítottan működnek a hajnövesztő vitaminok

Szponzorált tartalom

Hajhullás ellen

Hajnövesztő vitaminok

A hajhullás nemcsak a férfiakat érinti. Tény, hogy náluk megy végbe a leglátványosabban ez, de a hölgyek körében is akadnak, akik aggódva figyelik, hogy mennyi hajszál van a kádban a hajmosás után. A probléma megoldását a hajhullás elleni vitamin jelentheti. Régebben ezt megannyi személy egy átverésnek gondolta, azt állítva, hogy a haj hullását megállító, visszafordító nyomelemek bizony nem léteznek.

Persze ezt később megcáfolták a kutatások, végérvényesen bebizonyítva, hogy a hajhullás elleni vitamin nem mese, hanem valós dolog. A nyomelemek manapság megfelelő összeállításban kaphatók és kétségtelenül hatékonyan képesek végezni a dolgukat. Érdekességként kiemelhető, hogy a körmökhöz hasonlóan, a hajszálak döntő részét is egy fehérjetartalmú szilárd anyag, a keratin alkotja. A keratin termelődését a szervezetben a metionin és a cisztein nevű aminosavak segítik elő. Na de pontosan melyik is a hajhullás elleni vitamin? Szerencsére több is van.

Ott van például az A-vitamin, a B-vitaminok és az E-vitamin. Emellett pedig nem szabad megfeledkezni az ásványi anyagokról sem, a vasról, folsavról, cinkről és a szilíciumról. A H-vitamin még egy fontos hajhullás elleni vitamin. Ez elsősorban a haj, a bőr és a körmök egészséges növekedésében játszik szerepet. A drogériákban a hajnövesztő vitaminok roppant felkapottak és a kétségbeesett vásárlók gyalrak fordulnak oda az eladókhoz, kérve egy megbízható szert.

A gyógyszertárakban is elterjedtek a hajnövesztő vitaminok, ahol temérdek ilyen produktum vehető meg. Egyre népszerűbbek a kapszula formátumú nyomelemek. Ezek általában olyan komplex, a gyors hajnövekedés érdekében kifejlesztett, gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmények, amelyek keratin termelődéséhez szükséges aminosavakat, fehérjéket, vitaminokat és ásványi anyagokat szerves és nem szintetikus formában is tartalmazzák. A szer természetes összetevői is hozzájárulnak a sikerhez, akárcsak az orvosi élesztő és a roppant tápláló köles és búzacsíra kivonatai. Az ezekre épülő hajnövesztő vitaminok méltán híresek.