A szaunázás két típusa

Szponzorált tartalom

Szaunázás

A stressz, a folyamatos rohanás és a megfeszített munkatempó már rövidtávon is rányomja a negatív bélyegét a mindennapjainkra, és ezzel együtt a kedélyállapotunkra is.

A szaunázás a testünk és a lelkünk jólétéért is felel, hiszen egyszerre erősíti meg az immunrendszerünket és tölti fel pozitív életenergiával a megfáradt lelkünket. De hogyan is működik tulajdonképpen a hagyományos szauna, és miben fejlődött az évezredek alatt? A szaunázás hagyományát nem érintette meg az idő múlása, hiszen a szokás lényege manapság is a forró kövekre történő vízlocsolás által előidézett pára jótékony hatásában van.

A kabinban keletkezett meleg miatt elkezdődik az izzadás folyamata, amelynek során a testünk megszabadul a káros anyagoktól és szennyeződésektől. A bőr ezáltal feszesebbé, a szervezetünk egészségesebbé válik.

Sajnos azonban vannak olyan személyek, akik a légzőszervi megbetegedéseik miatt nem tolerálják a nehéz, párás légterű helyeket. Szerencsére nekik a szaunázás modernebb változata, az infraszaunázás jelenthet megoldást.