A villanyszámla jelentős részét a villanybojler fogyasztás adja

Szponzorált tartalom

Villanybojler fogyasztás

A melegvíz-használat az otthonunk energiafogyasztásának körülbelül 20 %-át teszi ki. Leegyszerűsítve ez azt jelenti, hogy a villanyszámlán szereplő összeg egyötödét a villanybojler fogyasztás alkotja.

Szinte mindegyik vízmelegítő gyártásra szakosodott cég állít elő elektromos modelleket, ami azt jelenti, hogy széles felhozatalból választhatunk. Ezen felül vásárolhatunk tartályos vagy tartály nélküli típust. Nem minden gyártó forgalmaz tartály nélküli modelleket, mivel ezek általában drágábbak, ezért kevesen választják.

Mivel a villanybojler fogyasztás tetemes összegekre rúghat, ezért ezt a típus egyik negatívumaként szokták kiemelni. A villamos energia ugyanis drágább, mint a közüzemi szolgáltatótól származó gáz.

Viszont, az elektromos tartályos modellek sokkal gyorsabban tudják felmelegíteni a vizet, mint a gázzal működők. Amennyiben az otthona rendelkezik villamos energiával, sokkal olcsóbb a telepítés is. Fontos megemlíteni, hogy a megfelelő hőfok beállításával a villanybojler fogyasztás racionalizálható.