Két csoda a mediterrán növények közül

Szponzorált tartalom

Mediterrán növények

Amikor belépünk egy házba, a legtöbb esetben a szobanövények szépsége az, amit először megpillantunk. Nemcsak az ismert, klasszikus virágok népszerűek ma már, ugyanis a mediterrán növények is rengeteg házban fellelhetőek. Ahol kedveli a helyet és megkapja a fejlődéséhez szükséges megfelelő ápolást, a citromfa ott hatalmasra és terebélyesre megnő.

Egy kis történet a citromfáról! A 15. században kezdődött Olaszországban a citrom ipari termesztése, mára már az egész Földközi-tenger térségben megtalálható. Az 1700-as évekig csak dísz- és fűszernövényként alkalmazták, azonban az említett évektől kezdődően, a tengerészek a skorbut elleni védekezésre is elkezdték használni.

Napjainkban pedig már nélkülözhetetlen a citrom, amit nagyon sok ételbe is tesznek. Talán ez a legismertebb a mediterrán növények közül, viszont ez a kategória rengeteg fajta virágot és növényt tartalmaz. Szerepel ezek között a selyemmirtusz bokor is, a gyönyörű lila virágaival. Eredetileg a mediterrán régióból származik, de a hazánkban uralkodó klímát is jól viseli.