Lehet új fogunk is, nem kell rettegni az idő múlásától

Szponzorált tartalom

fogpótlás lehetőségek

fogpótlás lehetőségek

Én is ilyen voltam: ahogy múlik az idő, elkezdjük jó páran rettegve féltetni „elhasználódó” részeinket. Már bocsánat a megfogalmazásért, de ez a helyzet. És én is depressziós voltam emiatt. Nehéz szembesülni a pótolhatatlan dolgaink elöregedésével. Az idő megfordíthatatlanságával. Főleg azon dolgokkal, amik nagyon látványosan formálják a külsőnket.

De a fog nem ilyen! Mármint, formálja a külsőnket nagyon is, nem erre gondolok, csak arra, hogy nem kéne esetében a visszafordíthatatlanságtól szorongnunk már, és túl sokat stresszelnünk rajta. Mert a fog cserélhető és szebb tud lenni akár, mint új korában. Olvassátok el a fogorvosbudapest.info-n, amikre én is gondolok! Még jobb hír, hogy az ő „fogműhelyük” minden ilyen modern technikának, technológiának a birtokában van és nagy ismerője ezeknek. Írják, akár az egészségünk épségét féltjük, akár a szépségünket, fogakból náluk kaphatunk bizony „újakat” is.

A fogak valóban pótolhatók tehát. A fogpótlás lehetőségek pedig egyrészt tényleg számosak, másrészt technológiailag előrehaladottak. Még több részletért katt ide: fogpótlás lehetőségek.

Ez egy jó kis hely, voltam már náluk azóta személyesen. Abban az értelemben is jó kis hely, hogy kedvesek, tapasztaltak. Nekem a habitus pont úgy meggyőző a Fogorvos Budapestnél (tehát itt: fogorvosbudapest.info), mint az elmélyültség a szakmában és hivatásban. Pedig nem feltétlenül azt tartanánk elsődlegesen szem előtt, hogy valakik egy ilyen helyen kedvesek legyenek, tényleg a szakértelem a pótolhatatlan, ezért oda megyünk, ahol az biztosan megvan, de ezen felül jól jár az a klinika, amely minden apróságra is figyel. Meg fogja hálálni ezt a páciensi kör!… És azt is bátran elmondom, én magánszektor párti vagyok.

A Fogorvos Budapest példás működésű szakrendelő, példamutató orvosokkal. Akik, amennyire tudnak legalábbis, figyelnek a páciens „lelkére” is tehát. Úgy értem, hogy csökkentsék annak félelmét és a diszkomfortját. Szóval, szerintem ez is fontos tudás. Odafigyelni rá, hogy akként válasszuk ki vezetőként a munkatársainkat, hogy elmondhassuk a csapatunkról, hogy az ügyfélközpontúság és a bensőségesség fennáll annak minden tagjánál, ezért nem lesz lelki kín lelkileg sem fogorvoshoz menni az adott helyre, szerintem dicsérendő. Dr. Pénzes Andrea a bemutatkozójában is fontosnak tartja ezt megemlíteni. Azt írja, családias és barátságos légkört szeretnének biztosítani. Továbbá a mindenkori önképzés fontosságáról is említést tesz, és leírja, a meglévő fogak megtartása nála a megcélzott stratégia, de ez persze nem mindig lehetséges. Viszont ekkor sem kell megijedni… Soha nem kell megijedni!

Utóbbi esetén – amikor nem lehetéséges ilyesmi – jönnek képbe tehát a fogpótlás lehetőségek. Itt arról ír a fogorvosbudapest.info weboldal, hogy nem csak az esztétikum miatt fontos a fogpótlás, jó pár esetben másra is ajánlják. Hiszen a hasznos fogak nemléte komoly nehézségeket okozhat az életben, és nem abból kell kiindulni, hogy csak azt pótoljuk, ami „látszik”. Azért is kulcsfontosságú ez, mert egy hiányzó fog mellett a többi fog elveszíti a támaszát. Egyes hiányzó fogak miatt lehet olyan megmaradt fogunk is esetleg, ami kiemelkedik a fogínyből. És még sorolhatnám a lehetséges anomáliákat… Ezek komoly problémák olykor, és ha nincs fogpótlás, később még nehezebb helyreállítani aztán mindent. A csökkent rágóképességnél pedig szintén képbe kerülhetnek különösen nagy fontossággal a fogpótlás lehetőségek.

Ezek a fogpótlások személyre szabottak. Speciális eljárások is vannak, amiket alkalmazni érdemes, ha egy fogpótlás gyors ütemben nem lehetséges. De hogyan lehetséges? Implantátummal és akár hidakkal (háromtagú híddal).

A fogorvosbudapest.info nekem azért is szimpatikus különösen, mert nem köntörfalaznak bizonyos dolgokkal. Tudják, és le is írják, hogy a fogpótlás jó pár fogászaton pénznyelő jellegű dolog. Náluk az árakról is előre, időben tudunk tájékozódni, ami nekem növeli a szimpátiámat velük kapcsolatban, akárcsak ez az említett kendőzetlenség. Az őszinteség sosem rossz – szokták mondani. Meg, hogy végső soron az az, aminek a megléte által valós dolgokra számíthatunk és nem szemfényvesztésre. Részemről egy üdvözölt jelenség, hogy vannak az interneten, akik már nem alkalmazzák az üres frázisokat saját szolgáltatásuk megismertetésében. Ma már szinte mindenkinek van komoly weboldala, aki jelen akar lenni és látszani akar, és ezek az oldalak ma már egyszerre informatívak amellett, hogy egy „ingyen” reklámfelületként alkalmatosak, ahol mindig ő van jelen, a „kereskedő”. A hirdető saját maga létezését folyamatosan demonstrálja itt. Az ingyen szót persze fontos volt idézőjelek közt írnom, hisz költeni kell rá, hogy használható legyen a honlap. Pusztán csak arra gondoltam, hogy nem kell a felületet újra és újra megvenni. De csinálni kell egy nagyon jó honlapot, az ügyfelekért, esetünkben a páciensekért és a fogorvosbudapest.info jó oldal! Hasznos, és nem csak azért, mert informatív. Hanem a kapcsolatfelvételben is az.

Viszont, az információátadásra visszatérve, na meg a fogpótlás lehetőségeknél maradva, segítenek megérteni, hogyan dől el, hogy „híd vagy implantátum”? És azt sem titkolják – újfent –, hogy az implantálás lesz a drágább. Azért fontos úgy is választani orvost, hogy abban a személyben (vagy személyekben, orvosgárdában) megbízzunk, mert nagyon megnyugtató az, ha ők biztosan a mi javunkat szolgálva fognak jól dönteni, és ezt tudjuk. Mert a hivatástudat erre ösztönzi őket. A fogorvosbudapest.info arra is megadja a lehetőséget, hogy minden, de minden opciót megismerjünk. Leírják például, meglepő részletességgel, hogy milyen hidak vannak. Fémkerámia hidak, cirkónium hidak, mik ezeknek a jellemzői. Megtudjuk, hogy ha húzni kell, akkor a pótlással nem árt várni pár hetet. És azt is leszögezik, hogy a hidak sem véglegesek, sajnos.

Ha legörgetünk az oldal aljára, látni fogjuk, hogy ugyanilyen módon és részletességgel írnak minden másról, például csontpótlásról, vagy az egyszerűbbnek tűnő fogkőlevételről. Minden nagy területről, amire egy fogorvosnak rá kell látnia, a közismert és egyszer mindenki életébe beköszönő gyökérkezelésig. Ugyanakkor azzal is náluk szembesültem, hogy egyértelművé teszik: egy-egy fogorvosnak is vannak, kell legyenek kiemelt területei, amikkel személyesen foglalkozik. Természetesen az általan ajánlott fogászaton sem csak Dr. Pénzes Andrea dolgozik. A többiekről is kapunk kisebb életrajzot, bemutatkozást.

Összességében én nagyon megnyugodtam a fogorvosbudapest.info láttán. Ezért választottam őket. Teljesen meggyőző, ahogy megvilágítják: a hétköznapi megjelenésünk, és tetszetősségünk esetében is pont annyira célszerű, de egyre kevésbé veszélytelen a szájüregben, a fogakkal dolgozni, a komfortosabbnak érzett életünk megtartásához. Azt is szeretem, hogy valakik figyelnek rá ezek szerint kiemelten – mert pontosan tudják, milyen nehéz nekünk, akik ott fekszünk a régen „kínpadnak” megélt helyen -, hogy a lehető legkisebb mértékig érezzük mentálisan rosszul magunkat. És tudják, hogy nekik is törekedniük kell rá, hogy a bizalmunk megjöjjön és ne érezzük ezt egy gátló dolognak. Jobb érzés így kezelés után érdeklődni és ténylegesen időpontot kérni. És nekem már az utólagos benyomásom is megszületett: ez a budapesti fogorvos nagyon-nagyon ajánlott. Www.fogorvosbudapest.info!