Milyen szúnyogháló ajtót vegyünk?

Szponzorált tartalom

szúnyogháló ajtó

szúnyogháló ajtó

Bár a természet körforgásában fontos szerepet töltenek be, a békákkal és egyéb élőlényekkel ellentétben, mi emberek kevésbé tudjuk értékelni jelenlétüket. A szúnyogok ugyanis bosszantó kis vérszívók, amiket boldogan meghagynánk csak az állatoknak. De tény, hogy jelen vannak, hogy végülis fontosak, úgyhogy inkább arra kell koncentrálnunk, hogy megoldást találjunk arra, hogy házon kívül tartsuk őket.

A szúnyoghálókkal szerencsére ma már ez sem gond, káros szerek nélkül is megoldható, hogy odabent ne zavarjanak bennünket. Nem csupán egyfajta megoldás áll rendelkezésünkre a szúnyogok elleni védekezésben, mert többféle kialakítású szúnyogháló ajtóból válogathatunk, köztük mágneses, rolós, tolóajtós és nyílóajtós kivitelű hálók ajtóra.

Ezek felszerelésére, rögzítésére is különböző megoldások léteznek, tehát nagy előny, hogy mindenki az igényei szerint válogathat közülük. Bármelyik szúnyogháló ajtó lesz az, amit választunk fontos, hogy gondtalan átjutást biztosítson számunkra, míg a szúnyogoknak meg kell, hogy gyűljön a baja vele. A választásnál érdemes azt nézni, hogy számunkra melyik lesz a legpraktikusabb. Ezek alapján vesszük most górcső alá a termékeket.

A rolós változat: az oldalrolós kialakítással könnyedén állíthatjuk a megfelelő pozícióba. Rögzíthetjük az állást fixen, akasztóval vagy mágnessel, ugyanakkor reteszes és klikk rendszerű záróléccel is elérhetőek ezek a típusok.

A tolóajtóra feszített szúnyoghálót sokan választják, mert esztétikus, és a keret színét is kiválaszthatjuk tetszés szerint. A nyílászáró cserével együtt célszerű a rovarhálóra is gondolni, mert ha esetleg faszínű ablakokat vásárolunk, akkor hozzá illő tolóajtós hálót tudnak biztosítani az ablakos, redőnyös cégek!

A nyílóajtós elven működő szúnyogháló ajtó előnye a könnyű felszerelés, ami bármelyik nyílászáróra megoldható akár házilag is. Az egyszárnyú ajtók mágnessel záródnak, gördülékeny nyitást és zárást biztosítanak.

A mágneses függöny a legolcsóbb, méreteit nézve szabvány szerint kapható és felszereléséhez minden elemet biztosítanak a csomagban. Felrakása nem nehéz, de fontos, hogy figyeljünk a mágnesek pontos illeszkedésére.

Szúnyogháló ajtót is gyártanak egyedi méretekre, ezért ha a szabvány esetleg nem megfelelő számunkra, akkor lehetőségünk van elkészíttetni saját szúnyoghálós ajtónkat! A Redőnyben Otthon is elérhetővé tesz ilyen megoldásokat, üvegszálas, UV védelemmel ellátott kivitelben, többféle színben.

A legtöbb szúnyoghálót egyébként mi magunk is felszerelhetjük, de nem mondunk újdonságot vele, hogy miért érdemes mégis inkább szakemberre bízni a feladatot!