Mire jó a szuperélelmiszer?

Szponzorált tartalom

szuperélelmiszer

szuperélelmiszer

Néha nem árt visszanyúlni a gyökerekhez és olyan megoldásokban gondolkodni, ha az egészségünk támogatásáról van szó, ami annak idején vagy éppenséggel azóta jól bevált.

Bár változtak a körülmények, nem is kicsit, attól függetlenül a legnagyobb probléma, hogy a nagy rohanásban sokszor megfeledkezünk arról, hogy valójában hasznos, értékes tápanyag-e, amit éppen fogyasztani készülünk? Rengeteg a fölösleges élelmiszer, amit megeszünk nap, mint nap, pedig nem túl nehéz egy kis odafigyelést tanúsítani.

Rengeteg olyan szuperélelmiszer van, ami szintén egy zacskóból, fogyasztásra készen áll rendelkezésünkre annyi különbséggel, hogy ezekben a zacskókban valóban hasznos tápanyagok, vitaminok vannak! De mi is pontosan az, hogy szuperélelmiszer?

Napjainkban minden feldolgozott, hozzáadott tartósítószerekkel, stb. Ezek az anyagok teljesen fölöslegesek, sőt olykor még kárt is tudnak okozni szervezetünk működésére nézve, hiszen felborítják a természetes egyensúlyt. Azok az élelmiszerek, amelyek a legtöbb létfontosságú tápanyagot tartalmaznak, azok nyerhetik el a különleges címet.

Rostok, antioxidánsok, vitaminok és ásványi anyagok. Ezekből jelentősen magasabb mennyiség áll rendelkezésünkre, ha szuperélelmiszereket fogyasztunk. Mindegyiknek jótékony hatása van, ezáltal valóban olyan anyagokat juttathatunk szervezetünkbe, amelyekre annak szüksége van, sőt ezen túl támogathatjuk velük az immunrendszerünk ellenállóképességét.

Erre most még nagyobb a szükség, hiszen olyan dolgok vesznek minket körül, amelyeket nem lehet mellőzni, elkerülni, így másik utat kell választanunk arra, hogy kivédjük káros hatásaikat. A szuperélelmiszer ebben is segítséget nyújt, hiszen több olyan növény ismert, köztük fűszerek, amelyeket a mindennapokban is használunk, amikkel támogathatjuk egészségünket.

Zöldségek és gyümölcsök sokaságára igaz, hogy szuperélelmiszer, de olykor nem tudunk belőlük annyit fogyasztani, ami tényleg biztosítani tudja a várt hatást. Ezért is vannak a kivonatok, őrlemények, hogy célunkat minél koncentráltabban támogathassuk. Máskor pedig egyszerűen nem őshonos a lakóhelyünkön, a több napos-hetes szállítás, mesterséges érlelés során pedig elvész a kincs, a szuper hatóanyag.