A veszélyes áru szállítás során milyen feltételeknek kell eleget tenni?

Szponzorált tartalom

veszélyes áru szállítás

veszélyes áru szállítás

A munkavégzésben, bármivel is tevékenykedjen a cég, vannak követelmények, amiknek meg kell felelni. Erre különösen oda kell figyelni abban az esetben, amikor törvényi előírások kell eleget tenni ahhoz, hogy a munkatársak, illetve mindenki, akit a dolog érint egyaránt biztonságban lehessenek. A veszélyes áru szállítás különleges odafigyelést igényel, ami elhanyagolhatatlan annak érdekében, hogy senkinek se essen baja, valamint az élővilágra se legyen negatív hatással az áruszállítás.

Emiatt elő kell rá készülni, hogy gondtalanul, biztonságban történhessen meg a közúton az ilyen jellegű áruk szállítása. 

Az előkészületekben ezért érdemes, sőt muszáj igénybe venni az ADR tanácsadást, amit a MultiEgis egyben szolgáltatásként biztosít az érintetteknek. A veszélyes áru szállítás során alkalmazni kell egy erre szakosodott tanácsadót, aki mindazokat a feladatokat elvégzi, melyek az előkészületekre és a biztonságos szállításra vonatkoznak.

Feladatai közé tartozik a munkatársak tájékoztatása és ellenőrzése, valamint minden a veszélyes áru szállítás során felmerülő intézkedés.

A MultiEgis tanácsadás szolgáltatás körébe tartozik a veszélyes áruszállításra vonatkozó tanácsadás, akár eseti jelleggel, az audit, valamint a képzés és ügyintézés.