Mi az a keresőoptimalizálás?

Szponzorált tartalom

mi az a keresőoptimalizálásMi az a keresőoptimalizálás?

 

Érdekes szó ez és a mai napig sokan vannak, akik nem tudják hová tenni. Pedig ha nagyon lesarkítva szeretnénk elmagyarázni a szó jelentését, akkor máris érthetővé válik, egyből értelmet nyer!

 

Mi az a keresőoptimalizálás? A keresőt ez esetben a Google képviseli, hiszen ezt használja a legtöbb ember a világon az internetes keresésekhez. A kifejezésben az optimalizálás szónak a lényege, hogy a keresőhöz, annak elvárásaihoz finomítjuk, tökéletesítjük a weboldalt. Ugye, hogy máris értelmezhető ez a sokak számára furcsa szó?

 

De egyáltalán miért van szükség keresőoptimalizálásra és pontosan mit jelent? Hogy mi az a keresőoptimalizálás, első körben azt szeretnénk felvázolni, hogy miért van rá szükség. A mai világban szinte mindenkinek van okostelefonja. Ha szeretnénk megtudni, hogy hol van a legközelebbi étterem, hol vehetek jó biciklit vagy milyen lehetőségeim vannak, amikor eldugult a lefolyó – máris pötyögjük a keresőbe az ezeknek megfelelő kulcsszavakat, kulcskifejezéseket.

A Google találati listáján oldalakon keresztül sorakoznak fel a lehetőségek, válaszok, ezért azt gondolhatná egy laikus, hogy nehéz lesz a döntés ennyi találat közül, pedig határozottan nem! Őszintén, Te is csak az első oldalt nézed meg? Még annyit sem, csak az első három találat az, amire hajlandó vagy kattintani? Semmi gond, a világ nagy része így van ezzel és ezért is hatalmas a hajtás, hogy minél előrébb szerepelhessenenek a vállalkozások, szolgáltatásaik, termékek, stb.

 

Arra, hogy mi az a keresőoptimalizálás a válasz: egy komplex folyamat, amely magába foglalja a weboldal beállításainak javítását, a weboldalon szereplő tartalmak javítását és a linképítést szükség szerint. Tömören ez a három főbb pont, amivel foglalkozni kell, viszont ezeken belül is még rengeteg a dolog. A SEO szakértő gondoskodik róla, hogy minden részlet a helyére kerüljön és hogy ezáltal a weboldalt minél jobbá tehessük a Google szemében. Így érhető el, hogy az első oldalra kerüljön az oldal, ezen belül pedig a TOP 3 találatba, melyek a legelőkelőbbek mind közül, hiszen ezekre megy a legtöbb kattintás, ezekből a pozíciókból lehet a legtöbb látogatót bevonzani az oldalra!